{ "title": "Levrek Fırında", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Firinda-18.jpg", "date": "21.01.2024 15:43:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Levrek fırında, tadıyla özel bir lezzettir. Balık sevenlerin bundan vazgeçemeyeceğini söyleyebiliriz. Fırında kendi suyunda pişmiş bir levrekte aradığınız lezzeti bulacaksınız. Böyle bir balığı az uğraşla hazırlamak, akşam lezzetli bir menü hazırlamak hoşunuza gidecek. Hazırlaması zevkli, yemesi harika olacak. Levrek fırında pişirmek için çok uygun bir balıktır. Kış geldiğinde lezzeti yerinde olur. Sıkça pişirmenizi öneririz. Arzu edenler bu tarifin içine patateste ilave edebilir. Güveçlerin tabanına önce patates dilimlerini, ardından soğanları yerleştirebilir. Patatesi balığın yanında her zaman tüketmenizi öneririz. Bu balığın ardından tatlı yeme isteğinizi de önler. Levrekler hazırsa hemen tarifi yapmaya başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Levrek fırında için gereken malzemeler
Levrek fırında nasıl yapılır?

Önce levrekleri güzelce ayıklayın. Pullarını kazıyın ve karnını açıp temizleyin. Bol suyun altında yıkayarak, balıkların süzgeçte süzülmesini sağlayın. Daha sonra balıkların her iki tarafına bıçakla çizik atın. Levrek fırında tarifi için güveçleri hazırlayın. Güveçlerin diplerini zeytinyağı ile biraz yağlayın. Balıkları tek tek güveçlerde pişireceğiz. Önce altına kırmızı soğanları ince dilimler halinde yerleştirin. Üzerine levrekleri koyun. Levreklere sirkeyi sürün. Sirke fırında pişen balıkların derisinin çıtır çıtır kızarmasına yardımcı olur. Balıkların karnına birer defne yaprağı yerleştirin. Biraz da karabiber serpin. Kalan zeytinyağını rendelenmiş domatesle, tuzla ve ince kıydığınız maydanozla birlikte iyice çırpın. Bunu her iki güvecin üzerine paylaştırın. Limon dilimlerini de koyduktan sonra, güveçleri önce yağlı kâğıtla kapatın. Ardından alüminyum folyo kapatarak, 200 derecede ısıttığınız fırın atın. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra, üzerindeki folyo ve yağlı kâğıdı çıkarın. 10 dakika sonra levrek fırında nar gibi kızarmış olur. Servis tabaklarına alarak levreği sıcak olarak ikram edin.

Afiyet olsun.
" } ] }