{ "title": "Levrek Fileto", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Fileto-36.jpg", "date": "21.01.2024 13:28:27", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Levrek Fileto; mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin bir yemek tarifidir. Eti yağsız ve çok lezzetli olan levrek filetonu afiyet ile yemek için geç kalmayın derim. Levrek filetoları sınırlı sayıda malzeme ile fırında kendi haline bırakıp oldukça pratik bir şekilde ve kısa sürede pişirilen bir tarif. Mutlaka bu lezzeti deneyip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Öncelikle çocuklar ve hamileler için çok gerekli olan besinlerin başında gelir. Tam bir omega 3 deposu olan levrek ve deniz mahsulleri uzmanlar tarafından sık sık yememiz gerektiği öneriliyor.

Levrek Fileto Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
Levrek Fileto Tarifi Nasıl Yapılır?

Önceliklepatateslerisoyup orta şekilde yani ne çok önce ne de çok kalın olmayacak şekilde halka şeklinde doğrayın. Ardından soğanları da aynı şekilde halka şeklinde doğrayın. Daha sonra levrekleri yıkayın. Yıkadığınız levrekleri biraz zeytinyağı ve biraz tuz ile marine edin. Ardından fırın tepsisini alın ve içine levreklerin yapışmaması için yağlı kâğıt serin. Doğradığınız patatesleri serdiğiniz yağlı kâğıdın üzerine dizin. Patateslerin üzerine soğanları çizdikten sonra ardından levrekleri de güzelce dizin. Daha sonra zeytinyağını da levrekleri üzerine gezdirip sarımsakları soyup hepsinin kenarlarına bir bir koyun. Son olarak biberiye, kekik ve kırmızı toz biberi de levreklerin üzerine her tarafa eşit gelecek şekilde serpiştirin. Eğer doğradığınız patates ve soğanlardan arta kalan var ise onları da dizdiğiniz levreklerin üzerine koyun. Maydanozları da doğramadan ayıklayıp dal şeklinde levreklerin her birinin üzerine birer dal üstüne koyun. Fırın tepsisinin üzerine hazırladığınız malzemeler bittikten sonra malzemeleri kapatacak ve hava almayacak şekilde yağlı kâğıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180°lik fırında yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar pişirin. Belirttiğiniz süre dolduktan sonra eğer patateslerin de kızarmasını istiyorsanız üzerindeki yağlı kâğıdı çıkararak veya üst tarafını yırtarak 10 dakika kadar pişirebilirsiniz. Fırında levrek fileto tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }