{ "title": "Levrek Çorbası", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Corbasi-68.jpg", "date": "20.01.2024 04:13:34", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Levrek Çorbası, tarifi, öncelikle belirtmek isterim ki vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir çorba çeşididir. Hasta olan kişilerin tercihleri arasında en üstte bulunan bir lezzettir. Mutlaka bu çorba tarifini deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Levrek çorbası aslında her türlü balık çeşidinden yapılabilen bir çorbadır. İçinde bol omega 3 barındıran bu çorbayı özellikle çocuklara içirmek çok önemlidir. Hem büyümelerine katkı sağlıyor hem de beyin gelişimi için gereklidir. Uzmanlar en az haftada iki sefer balık tüketimini öneriyor. Sağlığınız her zaman birinci planda olsun. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi.

Levrek Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Levrek Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencereye bir miktar su koyun ve ocağın üzerine alıp altını açın. Su kaynayana kadar siz levrekleri temizleyip yıkayın. Tencereye levreği ve ayıkladığınız soğanı içine atın ve iyice haşlayın. Bir müddet sonra haşlandığına inandığınız zaman bir kevgirle levrek ve soğanı sudan çıkarın. Balıkları haşladığınız suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin ve diğer kalan sebzeleri soyup hazırlayın. Patatesi soyup küp-küp doğrayın, havuçları, bir adet soğanı ve sarımsağı da soyarak küp doğrayın. Maydanozları da ince doğrayın, haşlanan levreğin etlerini didikleyin. Süzgeçten geçirdiğiniz balık suyunun içine hazırladığınız havuç, patates ve soğanı ilave edip kaynatın sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Başka bir kapta unu bir miktar su ile açarak haşlanan sebzelerin üzerine ilave edip biraz karıştırın ve bir taşım kaynatın. Daha sonra didiklediğimiz eti ve maydanozları da ilave edip koyulaşana kadar kaynatın eğer çok koyu olursa su ilavesi yapabilirsiniz. Daha sonra çorbanın suyundan geniş bir kâseye alıp içine iki yumurtanın sarısını ve limon suyunu ekleyip iyice çırpın. Kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş ilave edin ama bir taraftan da hızlı hızlı karıştırın ki yumurtalar pişmesin. Bu şekilde 10-15 dakika daha kaynatın ve ocağın üzerinden alın. Son olarak levrek çorbasının üzerine kalan limonun yarısının suyunu, karabiber, tuzunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Levrek çorbası tarifiniz hazır şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }