{ "title": "Levrek Besin Değeri", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Besin-Degeri-16.jpg", "date": "19.01.2024 03:58:51", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Levrek Besin Değeri, Levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşarlar. Levrek her mevsim avlanır fakat tadında değişiklik olur. Buğulama, ızgarada veya fırında soslu yapılarak tüketilmesi önerilir. Vitamin ve mineral bakımında oldukça faydalı değerlere sahiptir. Levrek sadece vitamin açısında değil potasyum, protein, sodyum, kalsiyum gibi mineraller açısında oldukça faydalı değerlere sahiptir.

Balık sağlık açısında çok faydalı bir besindir. İnsan sağlığı için en az haftada iki kez balık tüketilmelidir. Küçük levrek balık yaklaşık olarak 270 kalori değerindedir. Bu değer de kalori açısında çok yüksek değere sahip olmadığını gösterir. Uzman doktorlar özellikle hamile annelerin haftada en az iki kez tüketmesini öneriyor. Çünkü bebeğin anne karnındaki gelişimi çok önemlidir. Sadece levrek değil herhangi bir balık türü de tüketilebilir.

Levrek kalori açısından yüksek değere sahip olmadığı için kilo problemi yaşayan veya zayıflamak isteyen kişiler rahatlıkla balık tüketebilir.

Levreğin besin değeri yapılan yemeğe göre değişiklik gösterir. Balığın vitamin değeri çok fazladır. O yüzden çok pişirilmemesi lazım. Levreği en çok çocuklar tüketmelidir. Çünkü beyin gelişimi, zekâ gelişimi, vücut gelişimi için çok önemlidir.

Levrek besin değeri
" } ] }