{ "title": "Levrek Balığı", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Levrek-Baligi-34.jpg", "date": "21.01.2024 02:34:30", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Levrek balığı, günümüzde insanların severek tükettikleri balık türlerinden biridir. Küçük balık türlerine göre biraz daha büyük olan bu balık daha çok fırında pişirilerek tüketilmektedir. Levrek balığı gerek lezzetiyle gerek pişirmesindeki kolaylıkla insanlar tarafından çok sevilir. Özellikle orta boylarda olması nedeniyle kılçığından ayrılması da çok kolaydır. Zaten bu balığın insanlar tarafından çok sevilmesinde etkili olan en önemli iki etken lezzeti ve kılçığından ayrılması durumudur. Levrek balığı, moronide familyasını oluşturan bir balıktır. Bu familya içerisinde yer alan levrek, ülkemizde bulunan denizlerde yaygın olarak görülmekte ve balıkçıların ağına takılmaktadır. Genellikle soğuk denizlerde yaşayan balık türleri, bu özelliklerine her ne kadar bağlı olsalar bile özellikle Karadeniz Bölgesinde biraz daha yaygındır. Bu nedenle ülkemizde tüketmek amacıyla satışları yapılmaktadır. Levrek balığının diğer balıklara göre önemli bir farklı ise derisinin iri pullarla örtülü olmasıdır. İri pulları sayesinde pişirme sırasında biraz daha yavaş pişerek lezzetinin artması sağlanmaktadır.