{ "title": "Kremalı Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Kremali-Levrek-69.jpg", "date": "21.01.2024 00:24:35", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Kremalı levrek, eti en lezzetli ve omega 3 bakımından en zengin balıkların başında gelir. Yemeğe misafirimiz varsa hazırlaması oldukça kolay ve lezzet yönünde unutulmaz bir tat yaratabilceğimiz levrek balığını soframızdan eksik etmemeliyiz. Bu arada emin olun ki çocuklarınızda severek yiyeceklerdir, levreği fileto halinde kullanacağımız için sofrada hem siz hem çocuklarınız çok memnun kalacak ve balık kılçığı ile uğraşmak zorunda kalmadan rahat bir yemek geçireceksiniz.

Kremalı levrek için malzemeler
Kremalı levrek nasıl yapılır?

Levrek balığını alırken balıkçıda orta kemiği ve kılçıkları alınır. Kuyruk ve kafası kesilerek derisi soyulur atılır böylece fileto levreklerimiz hazır olur. Fileto halindeki levrek yıkanıp süzülür ve üzerine tuz, karabiber atılarak süzgeçte bekletilir. Bir taraftan da sosu hazırlamamız gerek, sosu hazırlamak için zeytinyağı ve unu küçük bir tencereye koyarak orta ateşte sürekli karıştırarak, rengi hafifçe sararana kadar bir iki dakika kavurunuz, üzerine sütü ekleyip biraz tuz ve karabiber ekip karıştırmaya devam ediniz. Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocaktan alınız. Üzerine hazır süt kremasını ekleyip bir iki dakika hızlı bir şekilde çırpınız. Daha sonra orta boy bir fırın tepsisini hafif yağlayarak süzgeçte bulunan fileto levrekleri yan yana diziniz ve üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökünüz. Domatesleri soyup halka şeklinde doğrayınız ve balıkların üzerine koyunuz. Ardından beş dakika önceden ısıtılmış fırına koyarak 30- 35 dakika pişiriniz çıkarmadan balıkları fırından çıkarmadan beş dakika öncesi isterseniz rendelenmiş kaşarı balıkların üzerine koyunuz ve kaşar eriyip üzerinde kızarınca çıkarın. Kremalı levrek servise hazır, sıcak servis yapmaya dikkat ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }