{ "title": "Kaşarlı Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Kasarli-Levrek-41.jpg", "date": "20.01.2024 15:07:00", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kaşarlı Levrek, Soğuk denizlerde yaşayan lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan levrek balığı, içinde bulunan birçok mineral ve vitamin bakımından insan sağlığına oldukça faydalıdır. Her zaman en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır ve tüketilmesi kalp hastalıkları açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda düşük kolesterolü önler ve içerisinde bulunan proteinler sayesinde kas gelişimini destekler. Faydası saymakla bitmeyecek bu lezzetli balık fırında, tavada, ızgarada ve buğulama olarak yapılabilir. Bana göre levrek balığına kaşar peyniri çok yakışıyor ve balığa müthiş bir lezzet katıyor. Bugünkü menümüzde levrek balığının kaşarlı yapmaya ne dersiniz? Bence şahane bir fikir. Çocuğunuz içinde oldukça besleyici olacak kaşarlı levrek tarifini ailece tadına hayran kalacak ve gelecek misafirlerinize ikram etmeyi düşüneceğinizden eminim.

Kaşarlı levrek tarifi malzemeleri
Kaşarlı levrek tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle levrekleri güzel bir şekilde temizleyin. Balığın derisini ve kılçığını ayıklayıp fileto olacak şekilde kesin. Daha sonra bol su ile iyice yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bir kâğıt havlunun üzerine alın. Bu arada sarımsak ve arpacık soğanların kabuklarını soyun ve kırmızı biberi halka şeklinde doğrayıp hazır edin. Mantarları da fazla suda beklemeden yıkayıp süzgecin içine alın. Suyu süzülen levrekleri bir fırın tepsisinin içine yan yana dizdikten sonra mantarları dört parça olacak şekilde dilimleyin ve levreklerin üzerine yerleştirin. Arpacık soğanları ve halka şeklinde dilimlediğiniz kırmızı biberleri da tepsiye yerleştirdikten sonra bir kâsenin içine zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve sarımsakları rendeleyip karıştın. Hazırlamış olduğunuz sosu fırın tepsisindeki içerisine her tarafına gelecek şekilde gezdirin ve aralarına defne yaprakları koyduktan sonra 200 derecelik fırında pişmeye bırakın. Bu arada bir kabın içerisine kaşar peynirini rendeleyip hazır edin. Balıklarının pişmeye yakın fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına sürün kaşarların üzeri kızarınca fırından çıkarın ve yanında harika bir mevsim salata ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }