{ "title": "Kağıtta Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Kagitta-Levrek-61.jpg", "date": "19.01.2024 23:02:23", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğıtta pişirme konusunda ön yargı bulunmaktadır. Büyük olan balıklar fırında, küçükler olanlar ise tavada yenmeli şeklinde bir ön yargı bulunmaktadır. Örneğin Hamsi buğulama şeklinde olmasa da olur. Genelde hamsi kızartılarak çıtır çıtır olacak şekilde, cips şeklinde yenilir. Tam tersi şekilde levrek ise mutlaka fırında pişirilir ise lokum gibi olur. Bu sebepten dolayı bu ön yargıya sahipken küçük olan balıkların bu yol ile pişirilip pişirilmeyeceği hakkında yorum yapmak pek doğru olamaz.

Kağıtta levreğe zeytin oldukça yakışmaktadır. Hem görsel olarak kattığı renk hoş görünüyor hem de balığa hoş kokusunu veriyor, değişik bir aroma katıyor. Fakat zeytin oldukça tuzludur. Bu sebepten dolayı balık tuzlanırken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Patates, kereviz, karnabahar, brokoli şeklindeki sebzeler konularak daha fazla çeşitlendirebilir. Bu şekilde balığın garnitürü de yanında pişer. Fırında balığın yanında bulunan vazgeçilmez 2 adet sebze soğan ve kırmızı biber olduğu için yalnızca bu iki sebze kullanılır. Diyet tarifi için hazırlanmış olan için yağ kullanılır.

Kağıtta Levrek Malzemeleri
Kağıtta Levrek Nasıl Yapılır?

Soğan uzun bir şekilde, biberler ise yuvarlak bir şekilde dilimlenir. Levrekleri kendi büyüklüklerine göre kesilmiş olan 2 ayrı yağlı kâğıdın içerisine ayrı bir şekilde yerleştirilir. Üstlerine ve iç kısımlarına tuz serpilir. Soğanları, biberleri ve zeytinleri kâğıtlara paylaştırılır.

Kağıtları mümkün olduğu kadar az hava alacak biçimde katlanıp fırın tepsisine yerleştirilir. 190 derecede 30-35 dakika kadar pişirilir.
" } ] }