{ "title": "Kağıtta Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Kagitta-Levrek-61.jpg", "date": "19.01.2024 23:02:23", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Kağıtta Levrek; Çupra, somon, alabalık, palamut gibi balıklarda kâğıtta yapılabilir. Küçük cins balıklar için uygun bir pişirme yöntemi değildir. Balığı kâğıtta pişirme konusunda ön yargı bulunmaktadır. Büyük olan balıklar fırında, küçükler olanlar ise tavada yenmeli şeklinde bir ön yargı bulunmaktadır. Örneğin Hamsi buğulama şeklinde olmasa da olur. Genelde hamsi kızartılarak çıtır çıtır olacak şekilde, cips şeklinde yenilir. Tam tersi şekilde levrek ise mutlaka fırında pişirilir ise lokum gibi olur. Bu sebepten dolayı bu ön yargıya sahipken küçük olan balıkların bu yol ile pişirilip pişirilmeyeceği hakkında yorum yapmak pek doğru olamaz.