{ "title": "Izgara Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Izgara-Levrek-11.png", "date": "19.01.2024 12:24:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Izgara levrek, hafta sonunda özel bir balık yemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı çok kolay olduğundan, sizi hiç üzmez. Levreğin lezzetini tam olarak almanız içinde iyi bir pişirme yöntemidir. Her balık ızgarada pişirmeye uygun olmaz. Ancak levrek bembeyaz etiyle, kendine has lezzetiyle ızgaraya gelir. Çok yağlı bir balık olmasa da ızgarada pişerken kurumaz. Önden marine de ederseniz, harika olur. Bir deniz balığı olan levrek doğal olarak yetişir. Ancak günümüzde çiftliklere yetiştirilen levreklerde çok yaygınlaştı. Fiyatı daha uygun olduğundan ve daha kolay bulunduğundan çiftlik bile olsa, levreği sofranızdan eksik etmeyin. Her ne kadar doğal yollarla beslemiş deniz levreğinin tadını vermese de bunlarda lezzetli olur. Evde ızgara levrek yapmak için bir elektrikli ızgaranız olsun. Fırında ızgara yapmaktan daha güzel pişer. Levrekler hazırsa hemen tarifi yapmaya başlayalım. Yemeğe sıcak sıcak servisimizi yaparız. Hepinize kolay gelsin.

Izgara levrek için gereken malzemeler
Izgara levrek nasıl yapılır?

Levrekleri ayıklanmış şekilde aldıysak, hemen yıkayalım. Bu arada pullarını yine de kontrol edelim. Üzerinde kalan varsa mutlaka temizleyelim. Levrekler ayıklanmamış ise iş başa düşer. Hemen pullarını ayıklayarak, balıkların içini temizleyelim. Aslında balığı kendinizde kolay ayıklayabilirsiniz. Böyle iri balıkların ayıklanması daha kolay olur. Ayıklama ve yıkama işlemi bitince, her balığın üzerini bıçakla çizelim. Levrekleri dediğimiz gibi 350-400 gram kadar büyüklükte aldıysanız, bütün olarak ızgara yapabilirsiniz. Eğer daha büyük bir levrek aldıysanız, mutlaka fileto çıkartmanızı öneririz. Böylece balığın içi daha rahat pişer. Levrekleri önce tuz ve karabiberle iyice ovalım. İçini de dışını da karabiber ve tuzla ovun, bir süre dolapta bekletin. Bu süre 15-20 dakika olabilir. Balığı hiçbir zaman uzun süre tuzlu bekletmeyin. Piştiğinde daha kuru olur. Bu arada elektrikli ızgarayı ısınması için açın. Sulu ızgara dediklerinden olursa, fazla koku da yapmaz. Levrekleri güzelce zeytinyağı ile yağlayın. Bunları ızgara iyice ısındığında, ızgaraya yerleştirin. Büyük olasılıkla balıkları ikişer ikişer pişirmek zorunda kalacaksınız. Çünkü ızgaranın büyüklüğü buna uygundur. Balıklar pişerken hiç ellemeyin. Bir tarafı yeterince kızardığı zaman diğer taraflarını çevirin. Balıkların üzerine pişmesi için bastırmayın. İyi bir ızgara levrek yemeyi istiyorsanız, bunlara dikkat etmelisiniz. Levrekler nar gibi kızardığında, hiç bekletmeden servisi yapabilirsiniz. Izgara levrek ile güzel bir çoban salatası ya da mevsim salata iyi gider.

Afiyet olsun.
" } ] }