{ "title": "Izgara Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Izgara-Levrek-11.png", "date": "19.01.2024 12:24:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Izgara levrek, hafta sonunda özel bir balık yemek isteyenler için ideal bir tariftir. Yapımı çok kolay olduğundan, sizi hiç üzmez. Levreğin lezzetini tam olarak almanız içinde iyi bir pişirme yöntemidir. Her balık ızgarada pişirmeye uygun olmaz. Ancak levrek bembeyaz etiyle, kendine has lezzetiyle ızgaraya gelir. Çok yağlı bir balık olmasa da ızgarada pişerken kurumaz. Önden marine de ederseniz, harika olur. Bir deniz balığı olan levrek doğal olarak yetişir. Ancak günümüzde çiftliklere yetiştirilen levreklerde çok yaygınlaştı. Fiyatı daha uygun olduğundan ve daha kolay bulunduğundan çiftlik bile olsa, levreği sofranızdan eksik etmeyin. Her ne kadar doğal yollarla beslemiş deniz levreğinin tadını vermese de bunlarda lezzetli olur. Evde ızgara levrek yapmak için bir elektrikli ızgaranız olsun. Fırında ızgara yapmaktan daha güzel pişer. Levrekler hazırsa hemen tarifi yapmaya başlayalım. Yemeğe sıcak sıcak servisimizi yaparız. Hepinize kolay gelsin.