{ "title": "Fırında Tereyağlı Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Tereyagli-Levrek-73.jpg", "date": "19.01.2024 10:28:06", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Fırında Tereyağlı Levrek; Deniz ürünlerinden olan balık sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Omega-3 yönünden oldukça zengin olan balığı haftada bir kez tüketmeliyiz. Özellikle de sezonunda bu balıklar daha da bir lezzetliyken ihmal etmeyin derim. Şimdi bende sizlere sebzeli ve tereyağlı bir levrek tarifi vereceğim. Hadi beraber başlayalım. Kolay gelsin.

Fırında Tereyağlı Levrek Malzemeleri
Fırında Tereyağlı Levrek Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağlı levreğimize başlamak için balıkların her iki tarafına bıçakla kesikler atıyoruz. Ardından zeytinyağı ve kekiği karıştırıp balıklarımıza iyice sürüyoruz ve 1 saat kadar bekletiyoruz. Hemen ardından tereyağı, maydanoz, ezilmiş sarımsak ve karabiberi iyice karıştırarak güzel bir sos elde ediyoruz. Bu sosumuzu balıkların içine ve dışına iyice sürüyoruz. Patateslerimizi soyuyoruz ve halka şeklinde doğruyoruz. Ardından bu patateslerimizin birazını alüminyum folyo serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Balıklarımızın içine de lezzetini vermesi için patates, domates ve soğan halkalarından biraz koyuyoruz. Balıklarımızın üstüne de aynı malzemeleri ve limonu koyuyoruz. Ardından alüminyum folyoyu balıkların üzerine kapatıp önceden ısıttığımız 180 derecede 40 dakika kadar pişiriyoruz. 40 dakikadan sonra üzerini açıp 20 dakika daha balıkların kızarması için pişiriyoruz. Ardından servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }