{ "title": "Fırında Soslu Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Soslu-Levrek-19.png", "date": "21.01.2024 04:50:47", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Fırında Soslu Levrek, Deneye yanıla yakalanan bir lezzet. Bu ve buna benzer balık yemeklerini günümüzde herkes tarafından özenle yapılıp yenilmektedir. Günümüzde bu güzel yemek menülerden artık hiç eksik edilmiyor. Bu tür, deniz ürünleri kahvaltılardan bile eksik edilmemelidir.

Fırında soslu levrek için malzemeler
Fırında soslu levrek Nasıl Yapılır?

Levrek dilimlerini yıkanıp süzülür. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesilir. Soğanlar soyulup dilimlenir. Sivri biberler temizlenip doğranır. Zeytinyağı geniş bir tencereye dökülür. İlk olarak soğan dilimleri daha sonra biberler konulur. Birkaç adet domatesi ayırıp kalan domates biberlerin üstüne yayılır. Üstüne levrek dilimleri yerleştirilir. Limon dilimleri, defne yaprakları, karabiber ve tuz konulup şarap gezdirerek dökülür. 1 su bardağı kadar su konulup tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alınır.

Balık dilimleri, birkaç adet defne yaprağı ve birkaç adet domatesi tencereden kaşık ile alıp fırına dayanıklı olan cam kaba konulur. Tencerede kalan sebzeleri tel süzgece konulup ezilir. Limon dilimleri atılır ve tekrar tencereye dökülür. 1 çorba kaşığı kadar unu süzülmüş olan tenceredeki balık suyuna koyup pülürsüz kıvama gelene kadar karıştırılır. Kısık ateşte bir taşım kadar kaynatılır. Unlu olan balık sosunu balıkların üstünde gezdirerek dökülür. Ayrılmış olan defne yaprakları ve domatesleri balığın üstüne yerleştirilip daha önceden ısıtılmış olan 200 dereceye ayarlı olan fırında 10 dakika kadar pişirilir. Sıcak bir şekilde servis yapılır.
" } ] }