{ "title": "Fırında Patatesli Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Patatesli-Levrek-76.jpg", "date": "20.01.2024 03:10:13", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "Fırında Patatesli Levrek: Fırında patatesli balığı kim sevmez ki hangi balık olursa olsun yanına ince dilimlenmiş patateste güzel yakışıyor. Fırında patatesli levrek yapılışı oldukça kolay, zahmetsiz ve nefis oluyor. Balığa soğan ve patates eklendiğinde muhteşem lezzetli oluyor, çiğ soğan kokusunda eser olmadığı için bolca kullanmakta çekinmeyin. Soğan ve patatesin üzerine de limon dilimleri ilave edildiğinde hem lezzetine lezzet katmış olacaksınız hem de bol vitaminli balık yemiş olacaksınız. Şimdi tam balıkların bol olduğu ve havaların soğumasıyla daha da lezzetli olduğu zamandır. Şimdi balıklar bol ve geçen aylara göre fiyatları da çok düşüktür. Bu nedenle fırında patatesli levrek yapmanın tam zamanı kesinlikle bu fırsatı kaçırmamalısınız.

Fırında Patatesli Levrek Malzemeleri (1 kişilik)
Fırında Patatesli Levrek Nasıl Yapılır?

Balıkçıda levreği alırken fileto edilmesini rica edin. Fileto edilmiş levrek balığını güzelce yıkayıp kenara koyun suyu süzülsün. Diğer yanda patateslerin kabuğunu soyun yıkayın ve çok ince olmayacak şekilde dilimlere ayırın. Soğanı da aynı şekilde soyup ince halka şeklinde doğrayın ve üzerine karabiber, tuz, kekik, zeytinyağı, pul biberini ilave edip iyice harmanlayın.

Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıdı serin ve üzerine harmanlanmış patates soğanı serin. Bir kâse içinde balıkların sosunu hazırlayın. Sarımsak, zeytinyağını, tuz, karabiber, limon suyu, 4-5 dal maydanozu iyice karıştırın ve bir fırça yardımı ile bu karışımda balıkların her yanına sürün. Sosladığınız levrek balığını patates karışımının üzerine koyun. Balıkları patateslerin üzerine koyduğunuzda buğulama gibi sulu olacaktır. Balığın altının kızarmasını istiyorsanız ilk önce balık ve üzerine patates karışımını koymalısınız. Kâse de kalan harcı balığın üzerinde gezdirin ve önceden 200 dereceye ayarlanan ve ısınan fırına tepsiyi verin. Balığımız yaklaşık 40 dakika kadar pişirilmeli. Patatesli levrek balığınız 40 dakika sonunda servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }