{ "title": "Fırında Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Levrek-69.jpg", "date": "20.01.2024 15:31:59", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "
Fırında Levrek, harika lezzetli bir tariftir. Fırında pişen balığın tadı çok başka oluyor. Levrek balığı, Moronidae familyasından gelmekte olan ve soğuk denizlerde yaşamını sürdüren bir balıktır. İçeriğinde vitamin ve mineraller bulundurduğundan sağlığımız açısından da faydalı bir balıktır. Levrek balığı, kalp hastalığını önlemektedir, düşük kolesterolünüzü önlemeye yardımcıdır. Kan basıncını dengede tutmaya yarar. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir. İçeriği A ve D vitamini bakımından da oldukça zengindir. Bu faydalar en önemli faydalarındandır. Levrek balığı fazla miktarda protein içermesi ile beraberinde omega, sodyum, çinko, potasyum, selenyum, magnezyum, fosfor ve kalsiyum da içeriyor. Bu faydalı levrek balığını çocukların gelişimi zamanında haftada iki öğün yedirebilirsiniz. Misafirleriniz de güzel sunumunuz ile severek yiyeceklerdir. Hatta bugün yemek olarak ne pişirsem diye düşünmeyin, çünkü ben size harika fırında levrek balığı pişirmenizi tavsiye ediyorum.

Fırında Levrek İçin Gereken Malzemeleri
Fırında Levrek Nasıl Yapılır?

Öncelikle levrekleri bir güzel temizleyin ve yıkayın. Sonra fırın tepsisine yağlı kâğıttan serin ve levrekleri tepsiye yerleştirin. Balıkların iç ve dış kısımlarına az az zeytinyağı gezdirin. Sonra kendi kararınızda kekik ve tuz serpin. Daha sonra domatesi dilim şeklinde kesin ve aynı şekilde soğanları ve limonu da dilimleyin, levreklerin içine yerleştirip tepsiyi fırına verin. Isınmış olan fırında 160 derecede 45-50 dakika civarında pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }