{ "title": "Fırında Levrek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Levrek-Nasil-Pisirilir-37.jpg", "date": "20.01.2024 08:53:31", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Fırında levrek nasıl pişirilir, levrek oldukça lezzetli bir deniz balığıdır. Deniz levreği denilen türü doğal yollarla yetişmiş, denizde yakalanan levrektir. Bir de son yıllarda giderek yaygınlaşan balık çiftliklerinde yetiştirilen çiftlik levrekleri var. Her ikisi aslında aynı balıktır. Biri denizde büyür gelişir, diğeri çiftliklerde özel yemlerle beslenir. Bunların arasında elbette lezzet farkı var. Deniz levreğinin tadına doyulmaz. Çiftlik levreği de balık zevkinizi alacak kadar lezzetlidir. Aralarında bir fiyat farkı olur. Deniz levreği daha pahalıdır. Görünüm olarak ikisini birbirinden ayırmak biraz zor olabilir. Ancak balıktan anlayan kişiler aradaki farkı görmekte zorlanmaz. Levrek değişik yöntemlerle pişirilerek tüketilebilir. İçlerinde en yakışanı ızgara ve fırında yapılan levrektir. Bu yöntemlerle levreğin tadına varabilirsiniz. Çok güzel bir lezzeti olur. Özellikle kömür ateşinde mangalda harika olur. Ancak evde bunu yapma şansımız pek olmaz. Bu yüzden elektrikli ızgara ve fırın güzel bir seçenektir. Fırında levrek nasıl pişirilir, nasıl lezzetli olur tarifimizde bunları anlatmaya çalışacağız. Balıkçınızdan iri boyda levrek alarak bu tarifi hazırlamanızı öneririz. Yanında mevsim salatasını da hazırlamayı ihmal etmeyin. Balığın yanına en güzel salata gider. Herkese kolay gelsin.

Fırında levrek için gerekli malzemeler
Fırında levrek nasıl pişirilir

Öncelikle levrekler ayıklanmamış ise pullarını güzelce temizleyin. Balıkların karnını bıçakla açarak, içindekileri temizleyerek yıkayın. Bunları kevgire alarak sularının süzülmesini sağlayın. Balıklar beklerken iri oldukları için sırtlarına bıçakla biber çizik atın. Bu daha kolay pişmelerini sağlayacaktır. Bu arada bir kâsede zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, çırpın. Levrekleri fırın tepsisine alın. Bunların her birini hazırladığınız sosla ovalayın. Balıkların içini ve ışını sosa bulayın. Her birinin karnına bibere defne yaprağı koyun. Levrekleri fırın tepsisinin içinde 1 saat kadar bekletin. Bu sayede sosun lezzetini daha iyi çekecektir. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Fırın kızdığında levrekleri fırına koyun. Arzu edenler levrekleri birer kişilik kayık güveçlere de koyabilir. Fırının ızgara kısmı varsa, bu bölümü açarsanız daha iyi olur. Levrekler nar gibi kızardığında, servis için hazır hale gelir. Eğer fırının ızgarası açıksa, arada balıkları bir kere çevirebilirsiniz. Her iki tarafı kızardığında, fırından alın. Servis tabaklarına aldığınız levreği limon dilimleri ve küçük haşlanmış patatesle garnitürleyerek sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Yanında salata ikramını da ihmal etmeyin.

Afiyet olsun.
" } ] }