{ "title": "Fırında Levrek Izgara", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Levrek-Izgara-21.jpg", "date": "26.01.2024 10:51:50", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Fırında levrek ızgara, levrek soğuk denizlerde yaşayan faydalı bir balık türüdür. İçerisindeki vitamin ve mineraller yönünden çok zengindir. Levrek balığı, düşük kolesterolü önler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp hastalıklarını önler, kan basıncını dengede tutar, A ve D vitamini yönünden çok zengindir. Bol miktarda protein içeren bir balıktır. Bunun dışında içerisinde çinko, sodyum, omega, potasyum, selenyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor da vardır. Levrek balığının birçok yemek çeşidi vardır. Bunlardan en güzeli levreğe yakışan en güzel tarif fırında levrek ızgaradır. Yanında bir çorba ve salata ile muhteşem bir yemek menüsü olur. Yanına yakışan en güzel salata mevsim salatasıdır. Balığın tabağını yeşillikler, soğan ve limon ile süslemek, balığa oldukça hoş bir görüntü katacaktır.