{ "title": "Fırında Levrek Izgara", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Levrek-Izgara-21.jpg", "date": "26.01.2024 10:51:50", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Fırında levrek ızgara, levrek soğuk denizlerde yaşayan faydalı bir balık türüdür. İçerisindeki vitamin ve mineraller yönünden çok zengindir. Levrek balığı, düşük kolesterolü önler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp hastalıklarını önler, kan basıncını dengede tutar, A ve D vitamini yönünden çok zengindir. Bol miktarda protein içeren bir balıktır. Bunun dışında içerisinde çinko, sodyum, omega, potasyum, selenyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor da vardır. Levrek balığının birçok yemek çeşidi vardır. Bunlardan en güzeli levreğe yakışan en güzel tarif fırında levrek ızgaradır. Yanında bir çorba ve salata ile muhteşem bir yemek menüsü olur. Yanına yakışan en güzel salata mevsim salatasıdır. Balığın tabağını yeşillikler, soğan ve limon ile süslemek, balığa oldukça hoş bir görüntü katacaktır.

Fırında levrek ızgara tarifi malzemeleri
Fırında levrek ızgara tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak balıklar iyice temizlenir ve bol suda iyi bir şekilde yıkanır. Balığın iyi pişmesi için yanlarına 2-3 çizik atılır. Levreği marine etmek gerekir. Bunun için bir kaba limonun suyu, karabiber, sıvı yağ, kekik, ezilmiş sarımsak ve tuz ilave edilir, iyice karıştırılır. Derin kabın içerisine balıklar koyulur ve balığın iyi marine edilmesi için sürekli çevrilir. Dolapta balık bu şekilde 2 saat kadar dinlendirilir. Fırının ızgara bölümüne balıklar koyulur ve nar gibi kızarıncaya kadar çevrilir. Balığın üzerinin kurumaması için arada balığın üzeri sıvı yağ ile yağlanmalıdır. Balık kızarınca servis tabağına koyulur. Yanına süslemek için soğan, yeşillikler ve limon koyulur ve sıcak servis edilir.
" } ] }