{ "title": "Fırında Levrek Buğulama", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Levrek-Bugulama-95.jpg", "date": "20.01.2024 06:35:52", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Fırında levrek buğulama, tadına doyamayacağınız kadar lezzetli olur. Balıklarla hazırlanan buğulama tarifleri çeşitli malzemelerle hazırlanabilir. Bazı tariflerde domates, soğan, yeşillik gibi malzemeler kullanılırken, bazı tariflerde bizim vereceğimiz gibi yapılıyor. Fırında levrek buğulama tarifimizi beğeneceğinizi umuyoruz. Bunu tepsi şeklinde bir güveçte hazırlarsanız, sonuna kadar sıcak tüketme şansınız olur. Ayrıca güvecin verdiği lezzeti de unutmayın. Levrek oldukça lezzetli bir balıktır. Bunu farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Izgara, fırın, buğulama, tuzda pişirme gibi seçenekleriniz var. Balığı seven biriyseniz, değişik tarifler ilginizi çekecektir. Bu tarifi hazırlamak için iri boydaki levreklerden almanızı tavsiye ederiz. Bu balığın daha az kılçıklı olmasını sağlar ve buğulamayı daha zevkli yiyebilirsiniz. Hazırsanız hemen fırında levrek buğulama tarifini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fırında levrek buğulama için gereken malzemeler
Fırında levrek buğulama nasıl yapılır?

Levrekler ayıklanmadıysa önce balıkları iyice temizleyin. Üzerindeki kılçıkları güzel temizleyin. İçini açarak temizledikten sonra balıkları akan suda yıkayın. Levreklerin filotosunu çıkararak, orta kılçığını alın. Bunu yapamam derseniz balıkçınıza yaptırabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar balığın büyük kılçıklarını ayıklarsanız iyi olur. Daha zevkli bir buğulama yersiniz. Levrekleri daha küçük parçalara kesin. Yaklaşık 2-3 cm uzunluğunda kare parçalar olabilir. Bunları tepsi şeklindeki güveçe ya da uygun bir borcamın içine yerleştirin. Tepsi biraz derince olursa iyi olur. Kenarları en az 4-5 cm derim olsun. Bunun üzerine ayıklanmış havuç ve patatesi uygun boylarda doğrayarak yerleştirin. Tane karabiberleri serpin. Yağnilik soğanı ve mantarları da içine atın. Dediğimiz gibi mantarlar küçükse aynı şekilde, büyüse doğrayarak koyun. Bir tavada tereyağını eritin. Burada unu biraz kavurarak, içine sütü koyun. Topaklaşma olduysa çırpıcıyla bunu açabilirsiniz. Bu karışımı levreklerin olduğu tepsiye dökün. Gerekirse biraz da su ilave edebilirsiniz. Balıkları ve malzemeleri geçecek seviyede suyu olması yeterli olur. Tuzunu da ilave ederek, tepsiyi 200 derecede ısıttığınız fırına atın. Piştiğini gördüğünüzde fırındaki tepsiye rendelenmiş kaşar peynirini serperek kızarana kadar bekletin. Fırında levrek buğulama sıcak olarak servis edilmelidir. Tarifi beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }