{ "title": "Fırında Kaya Levreği", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Kaya-Levregi-53.jpg", "date": "19.01.2024 16:02:24", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Fırında Kaya Levreği, kaya balığı halk arasında daha çok eşkina olarak da bilinir. Karadeniz bölgesinde yetiştirilir. Göçebe bir balık türü değildir. Ömürleri süresince aynı bölgede yaşarlar. Daha çok sonbahar mevsiminde görülür. Kaya levreğini mevsiminde tüketmek daha lezzetli bir yemek olmasına yardımcı olur. Ayrıca balıkların taze olmasına özen gösterilmelidir. Kaya levreği ister kızartma ister fırında ister ızgara olarak yapılabilir. Fırında yapılan kaya levreği diğer çeşitlerine göre daha az yağ kullanılarak yapıldığı için daha çok tercih edilir. Formunu koruyanlar ya da diyet yapanlarda rahatlıkla tüketebilir. İster balıkçıdan temizlenmiş olarak satın alınabilir ya da evde de temizlenebilir. Fırında yapılacak balıkların genel olarak fileto şeklinde hazırlanması tavsiye edilir. O nedenle balıkçıdan alınacak levreklerin temizlendikten sonra iki uzun parçaya ayrılması rica edilmelidir. Yapımı oldukça kolaydır. Davet sofraları için rahatlıkla tercih edilebilir. İçerisinde birden fazla sebze olduğu için başlı başına bir ana yemektir. Yanında sadece yeşil salata ile servis yapılır.