{ "title": "Fırında Kağıtta Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Kagitta-Levrek-56.jpg", "date": "21.01.2024 11:37:00", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fırında kâğıtta levrek: Levrek balığının faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Omega 3 asitleri insan vücudu için oldukça büyük önem taşımaktadır ve ayrıca çocuklarda haftada 3 kere balık öğünü geçirmesini sağlamak boylarının daha uzun olmasında doğal bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Boy uzatmada oldukça etkili olan balık değerleri özellikle ergenlik döneminde olan çocuklarda sıkça tüketilmesi gereken bir yemektir. Besin değeri yüksek bir yemek olan fırında kâğıtta levrek doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Yapımı da oldukça pratiktir ve kolaydır. Mutlaka denemelisiniz.

Fırında kâğıtta levrek için gerekli malzemeler
Fırında kâğıtta levrek: Öncelikle fırında kâğıtta levrek yemeğinin sosunu hazırlayalım. Derin bir kab içerisine limon suyunu koyarak içerisine kırmızı toz biberi ekleyin. Biraz karıştırın. Sonrasında sarımsakları soyarak havan içerisinde iyice dövün. İyice ezilen sarımsağı derin kab içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Son olarak tuz ve zeytinyağını da ilave ederek biraz karıştırın. Sos artık hazır. Bir köşede sosu biraz bekletin. Şimdi fırın tepsisini yanınıza alın ve fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıdı serin. Sonra levrekleri bol su ile yıkayın. Levreklerin tam ortasına bir bıçak yardımı ile derin bir kesik atın. Levrekler yıkandıktan sonra biraz süzülmeleri için beklettikten sonra yağlı kâğıt üzerine sıra sıra dizin. Dizilen levrekler üzerine hazırlanan sostan bolca gezdirin ve levreğe atılan derin çizik içerisine sostan bolca ilave edin. Pişim aşamasında sos levreğin içine tat verecektir. Sos iyice levreklere bulandıktan sonra her bir levreğin üzerine küçük topaklar halinde 2-3 topak tereyağı koyun. Pişim aşamasında eriyerek levreğin daha lezzetli olmasında fayda sağlayacaktır. Tüm işlemler bittikten sonra fırın tepsisini önceden 180 derece ısıtılmış fırın içerisine sürün ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Süre dolduktan sonra fırında kâğıtta levrek yemeğini tabaklara alıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }