{ "title": "Fırında Fileto Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Fileto-Levrek-66.jpg", "date": "21.01.2024 15:28:18", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fırında fileto levrek, Fırında fileto levrek birçok kişinin severek yediği bir yemektir. Balığın faydaları bilinen bir gerçektir. Omega 3 asitleri içeren balıkların sırt kısmındaki kahverengi etin çocuklar üzerinde boy uzatma etkisi yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmış bir gerçektir. Doğal boy uzatma yönteminde oldukça etkili bir yere sahip olan balık tat olarak da oldukça lezzetlidir. Özellikle kış aylarında haftada en az 200 gram kişinin tüketmesi gerekmektedir. Özellikle blug çağında olan çocukların öğünlerinde sıkça yer alması gereken fırında fileto levrek eşsiz bir lezzete sahiptir. Ayrıca vereceğimiz tarif ile daha da ayrıcalıklı bir lezzet ile sofralarınızda yer alacaktır. Sizde aile fertlerine hem sağlıklı hem de farklı bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte fırında fileto levrek tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında fileto levrek için gerekli olan malzemeler
Fırında fileto levrek nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri soyarak halka şeklinde doğrayın. Doğranan patatesleri yıkayarak süzülmesi için süzgece koyun. Sonrasında soğanları soyarak halka şeklinde doğrayın. Sonra fırın tepsisi içine yağlı kâğıt serin. Yağlı kâğıt üzerine doğranan patatesleri ve soğanları koyarak karıştırın. Sonrasında levrekleri bol su ile yıkayarak iyice temizleyin. Levrekler yıkanıp temizlendikten sonra geniş bir kap içerisine alın. Zeytinyağı ve tuz ilave ederek karıştırın. Biraz beklettikten sonra fırın tepsisine levrekleri tek tek dizin. Levrekler dizildikten sonra ayrı bir kap içerisinde biberiye baharatını koyun. Sonrasında kırmızı toz biberi, limon suyunu, bir miktar zeytinyağını ilave ederek iyice karıştırın. Sarımsakları da soyarak havanda dövün. Sarımsaklar iyice ezildikten sonra derin kap içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Son olarak kekiği de ilave ederek iyice ezilen sosu fırın tepsisinin üzerine sürün. Böylece levrek çok daha lezzetli olacaktır. Tüm malzemeler tepsiye eklendikten sonra tepsinin üzerini yine yağlı kâğıt sererek önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Fırında fileto levrek yaklaşık yarım saat pişirildikten sonra fırından çıkarıp pişip pişmediğini çatal ile kontrol edin. Yemek pişmişse tabaklara alıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }