{ "title": "Fırında Deniz Levreği", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firinda-Deniz-Levregi-11.jpg", "date": "21.01.2024 18:53:54", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Fırında deniz levreği, levrek ılık ve soğuk denizlerde yaşayan bir balık türüdür. Levrek balığının derisi pullarla örtülü, karnı gümüş renklidir. Bu görüntüsü ile çoğu zaman alabalık ile karıştırılır. Boyları 50-100 cm. Arasında değişir. Ağırlığı ise genellikle 8-10 kg. Kadardır. Levrek balığının eti yağsız ancak bir o kadarda lezzetlidir. Türkiye'de Akdeniz, Karadeniz ve Marmara kıyılarında bulunur. Hemen hemen her mevsimde bulmak mümkündür. Akdeniz, Karadeniz ve Ege çiftliklerinde yaygın olarak üretimi yapılır. Yapılan bu üretimin çoğuda AB ülkelerine ihraç edilmektedir. Levrek balığı hem etçil hem de yırtıcı bir balıktır. Levrek balığı genellikle küçük balık, karides ve yengeç yiyerek beslenir.

Fırında deniz levreği yapmak için gerekli olan malzemeler
Fırında deniz levreği nasıl yapılır?

Öncelikle levreklerin pullarını iyice temizliyoruz. Daha sonra önlü arkalı birer tane kesik atıyoruz. Ayrıca bir kap içerisinde rendelenmiş bir diş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber, domates salçası isteğe göre bir tutam kekik ve zeytinyağı ekleyerek bunları iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışıma levrek balıklarını önlü arkalı bulayarak yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Daha sonra aralarına limon ve kuru soğanı halkalar şeklinde doğrayıp aralarına yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar deniz levreklerimizi pişiriyoruz.
" } ] }