{ "title": "Fırın Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firin-Levrek-29.jpg", "date": "20.01.2024 15:14:36", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fırın levrek: evde sık sık yapılabilecek yemek çeşitleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde levrek oldukça sevilen bir balık çeşididir. Sofralarda sık sık yer alması gereken kişide bağışıklık sistemini güçlendiren, vücutta direnci arttıran, hastalık risklerini düşüren fırın levrek haftada en az 2 kez yemek öğünü olarak sofralarda yer alması gereken bir yemektir. Vücutta oldukça önemli bir yere sahip olan omega 3 asitleri içeren balık çeşitleri özellikle gelişim döneminde olan çocuklar için ayrı bir öneme sahiptir. Sizde ailenize ve çocuklarınıza hem faydalı vem eşsiz bir lezzet sunumunda bulunmak istiyorsanız işte fırın levrek tarifi. Bu eşsiz lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırın levrek için gerekli malzemeler
Fırın levrek nasıl yapılır?

Öncelikle levrekleri bol su ile yıkayıp ayıklayın. Temizlenen levreklere bir bıçak yardımıyla kesikler atın. Kesikler derin olsun ki sos levrek içerisine tadını verebilsin. Artık sos yapımına geçebiliriz. Derin ve geniş bir kab içerisine zeytinyağını koyarak içerisine bir limonun suyunu sıkın. Sonra sarımsakları soyarak iyice ezin. Ezilen sarımsakları da zeytinyağı ve limon suyu karışımına ekleyin. Domates salçasını ve kırmızı toz biberi de çok az bir suda eriterek hazırlanan karışım içerisine ilave ettikten sonra tuzu da ekleyin ve sos yapımını tamamlayın. Fırın tepsisini yanınıza alarak içerisine yağlı kâğıt serin. Önceden yıkanıp hazırlanan levrekleri tepsi içerisine tek tek dizin. Hazırlanan sosu levrekler üzerinde gezdirin. Levreklerde açılan kesikler içine de sos ekleyerek levreklerin dahada lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Sosu tüm levreklerin üzerinde gezdirdikten sonra tepsiyi fırına sürebilirsiniz. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar levrekleri pişirmeniz yeterli olacaktır. Süre dolduktan sonra tepsiyi fırından çıkararak üzerine maydanoz dallarını koyun. Maydanoz dalları ile balıkları tabakalara alıp servis yapabilirsiniz. Fırında levrek artık hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }