{ "title": "Fırın Levrek Tarifi", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Firin-Levrek-Tarifi-26.jpg", "date": "20.01.2024 12:34:23", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Fırın Levrek Tarifi, Levrek beyaz etli bir balık türü olup çok lezzetli bir tada sahip balıktır. Deniz ürünlerinin en çok tercih edilenlerinden birisi olduğundan ötürü levreğin fiyatı diğer balıklara göre biraz daha pahalı olsa da bu damak tadı için değeceğini düşünüyorum. Özellikle balığın kendine has vitaminleri ve besin değerleri çok yüksek olduğundan her insanın haftada bir kez de olsa balık tüketmesi taraftarı birisiyim. En azından levrek gibi balıkların ayda bir kere de olsa yenmesi gerektiğini düşünüyorum. Levrek avlanma dönemleri kısıtlı zamanlarda olduğundan zamanı geldiğinde tüketmenizi tavsiye ederim.

Fırında Levrek Tarifinin malzemeleri
Fırında Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle sebzelerden patateslerin halkalar halinde doğranması gerekir. Daha sonra bu patatesler ince bir tabaka halinde fırın tepsisinin zeminine yerleştirilir. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirildikten sonra ince ince kıyılmış olan sarımsaklar da serpiştirilir. Daha sonra levrek balığı temizlenmesinin ardından tüm bir şekilde patateslerin üzerine yerleştirilir. Arasına balığın o keskin kokusunu vermemesi için defne yaprakları yerleştirildikten sonra karideslerden de temizlenmiş halinden birkaç tane yerleştirilir. Diğer geriye kalan malzemelerden domatesler rendelenerek mantarlarda ikiye kesilerek balıkların etrafına yerleştirilir. En üst kısmına da dilimlenen limonlar yerleştirilerek zeytin yağ tüm malzemenin üzerinde gezdirilerek dökülür. Daha sonra tüm tepsinin üzeri folyo ile kapatılarak daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilir. Pişmesine yakın yani yaklaşık olarak yarım saat sonra üzerindeki folyo kaldırılarak üstünün kızarması sağlandıktan sonra Fırında Levrek Tarifimiz hazır hale gelir. Artık afiyetle misafir ve aile bireylerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }