{ "title": "Buğulama Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Bugulama-Levrek-42.jpg", "date": "19.01.2024 03:59:10", "author": "damla şahin", "article": [ { "article": "
Buğulama Levrek: Buğulama levrek ev hanımlarımız en çok sevdiği yemeklerden biridir. Tadıyla görüntüsüyle sofranıza guzellik katacaktır. Buğulama levrek taze deniz mahsulünden yapabilirsiniz. Balık sağlığımız için çok faydalıdır. Haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Balık hafızanıza çok iyi gelecektir. Çocuklarınıza buğulama levrek çok iyi gelecek ve çok seveceklerdir. Büyük ya da küçük balık ile buğulama levrek yapabilirsiniz.

Buğulama Levrek Malzemeleri: 2 kilo levrek tencereye ya da fırına girecek şekilde 1-2 parçaya bölünüz.
Buğulama Levrek Sos İçin: 2 çorba kaşığı un.
Buğulama Levrek Nasıl Yapılır?

Kendinize önce bir tava ya da tencere ayarlayınız. Seçtiğiniz soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ve tereyağın da biraz tuzla pişirin soğan beyaz kalmalıdır. Dometesin kabuğunu soyduktan sonra domatesleri iri parçalar halinde doğrayınız. Biberleri uzunlamasına ince şekilde doğrayınız. Daha sonra kavurmakta olduğunuz soğanın üzerine harmanlayınız. İki dakika piştikten sonra balıkları üzerine limonu ya da suyunu, defne yaprağını, karabiber ve tuzu atıp tencerenize yerleştiriniz. Üzerine suyunu ekleyin ve tencerenin ağzını kapatınız. Balıkların eti beyazlaşıncaya kadar orta ateşte pişirmeye bırakınız. Levrekleri fırında pişirecekseniz eğer harmanladığınız karışımı fırın kabına yerleştiriniz ve üzerine folyo ile örtünüz. Fırın içine koyduğunuz buğulama levreği 180 derecede 30 dakikada pişirmeye bırakınız. Üzerine koymak için hazırladığınız maydanozları pişmeye yakınken balığın üzerine serpiniz. Balık piştikten sonra suyunu çekmesi için bekletiniz. Daha sonra krema eklemek isterseniz pişirdiğiniz balığın suyundan iki, üç kaşık kasaye alıp krema ile karıştınız ve balığın üzerine ekleyiniz. Kabınızı sallayarak sosu dağıtınız. Buğulama levrek hazır olduğunda servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }