{ "title": "Beşamel Soslu Levrek", "image": "https://www.levrek.gen.tr/images/Besamel-Soslu-Levrek-99.jpg", "date": "21.01.2024 10:21:29", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Beşamel soslu levrek: Beşamel soslu levrek balık yemekleri arasında en sıra dışı olan ve en ayrıcalıklı çeşitler arasında yer almaktadır. Sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Besin değeri oldukça yüksektir. Bol içeriklerle yapılması yemeğin besin değerinin artmasında fayda sağlayacaktır. Zaman almadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan beşamel soslu levrek özellikle misafir alımlarında sofralarda farklılık oluşturmak isteyenler için ideal bir lezzet olacaktır. Sizde ailenize farklı bir yemek öğünü yaşatmak istiyorsanız beşamel soslu levrek tercih etmenizi tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Beşamel soslu levrek yapmak için gerekli olan malzemeler
Beşamel soslu levrek nasıl yapılır?

Bir tava içerisinde tereyağını koyun ve ocağın altını açın. Tere yağını kısık ateşte yakmadan eritin. Eriyen tereyağı üzerine unu yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. Un ve tereyağının rengi biraz beyazlaşınca bir tutam tuz atın ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Son olarak sütü çok yavaş bir şekilde ilave edin bir yandan sütü yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan da hızlıca karıştırın ki koyulaşma anında tavanın dibi yanmasın. Beşamel sos kaynamaya başladıktan sonra altını kapatarak soğumaya bırakın. Bu arada sizde levrekler kılçıklarından ayıklanarak fileto haline getirin. Ayrı bir tava içerisine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyarak ocağın altını açın. Levrek filetoları sıvı yağ iyice ısındıktan sonra tava içerisine koyarak mühürleyin. 1 dakika kadar filetonun bir yüzünü 1 dakika kadar da filatonun diğer yüzünü kızartın. Sonrasında önceden hazırlanıp soğutulmuş beşamel sosu borcam dibine ince bir tabaka halinde yayın. Sonrasında iki dakika kadar mühürlenen levrek filetoları beşamel sosu üzerine boşluk kalmayacak bir şekilde dizin. Levrekler dizildikten sonra üzerine tekrar ince olarak beşamel sosu yayın. Sonra sivri biberleri yıkayarak tepsi üzerine halkalar halinde doğrayın. Daha sonra çeri domatesleri borcam üzerine serpiştirin. Artık rendelenen kaşar peyniri yemeğin üzerini kaplayacak şekilde bolca serpiştirin. Ardından önceden 180 derece ısıtılmış fırına borcamı sürün ve yarım saat kadar pişirin. Borcamın üzeri kızarana kadar pişirin. Süre dolduktan sonra borcamı fırından çıkarın ve tabaklara alarak servis yapın. Beşamel soslu levrek artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }